Update dari Jeddah! 7hb Feb 2011

  • Anan Mohamad Akmal Adanan
   (pelajar MedicMesir Tahun 3, Mansoura Manchester)

   ‎1) selepas smpai di asrama tabung haji, pelajar lelaki akan ditempatkan di dlm dewan sementara, utk pelajar wanita pula , xpasti , kemungkinan akan masuk terus ke asrama yg kosong

   2) slps para pelajar yg duduk di hostel telah keluar utk pulang ke msia, pelajar yg duduk dlm dewan tu akan pindah pula ke dlm hostel, 1 bilik hostel dlm 5 org.

   3) taklimat rumah selangor td memberitahu, kerajaan akan membuat procedure utk balik msia , “siapa yg smpai dahulu, dia yg akan ke msia dahulu”

   4) dpt maklumat dari kwn, ckp insyaAllah dlm jadual, 13hb February misi pemindahan rakyat dari jeddah ke msia selesai. jika tiada halangan.

   5) pastikan pelajar2/anak2 anda sudah berdaftar dgn rumah negeri masing2 utk pengumpulan data, sbb nnt pegawai yg bertugas akan menelefon ibubapa sbelum anak2 mereka bergerak ke msia. procedure ini memudahkan utk parent dtg ambil anak2 mereka di KLIA (dpt tahu dari penerangan rumah selangor td)

   6) para pelajar akan diberi token (tanda) utk tahu bila flight masing2, pastikan xde yg terleka, sbb ada yg xalert menyebabkan seat pelajar tu diganti dgn pelajar lain.

   insyaAllah kalau ade update lg, nnt sy tulis jika berkesempatan, harap maklum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button