PROGRAM ‘CSR’ MEDICMESIR ~ MAKAN MALAM AMAL ROSE2ROSE

Assalamualaikum wbth,

Warga MedicMesir yang dirahmati Allah swt!

1. Sempena Ramadhan yang bakal tiba beberapa hari lagi, MedicMesir ingin berkongsi berita baik untuk kita sama-sama beramal untuk saudara kita di Palestin (khasnya kaum IBU).  Oleh itu, saya ingin menjemput warga MedicMesir yang berminat untuk ‘meminjamkan harta’ atau ‘tenaga’ masing-masing untuk pembangunan pusat komuniti wanita yang akan dibina di Palestin.    

2.Pusat yang pertama telah berjaya dibina di Rafah, Gaza.  Oleh itu, ini adalah usaha membina pusat yang kedua. Projek ini bekerjasama dengan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Palestin Darul Quran Al-Karim Wa Sunnah Rafah, Palestin.  Penjanaan dana sumbangan projek ini bukan hanya untuk satu tingkat atau satu pusat komuniti sahaja, namun ia akan terus dibina untuk pusat ke-2 dan seterusnya bersama NGO-NGO yang dipilih di Gaza, Palestin.  Setiap pusat menelan belanja sebanyak RM300,000. Kelebihan menyumbang melalui paltform AqsaSyarif kerana ketelusan serta audit report yang lengkap untuk setiap projek.  

3. Maklumat lanjut sila rujuk link http://www.aqsasyarif.org.my/2012/05/makan-malam-amal-rose2rose/. Mana-mana warga MedicMesir yang ingin menyumbang dengan cara pembelian Meja atau Sumbangan untuk projek Rose2Rose boleh lah menghubungi saya, UmmiMM di talian 019 6206167.

4.  InshaAllah, sebahagian dari anak-anak yang sedang mengikuti Program preMedic 2012 di UPM akan turut sama ke Majlis Makan Malam Amal ini.  MedicMesir juga menjemput mana-mana pelajar Mesir yang kini pulang bercuti ke Malaysia untuk bersama-sama ke Makan Malam Amal Rose2Rose ini. InshaAllah, MedicMesir berbesar hati untuk ‘sponsor seat’ untuk anak-anak tersayang.  Sponsorship ini TERBUKA kepada mana-mana perubatan di Mesir tanpa mengira agensi. 
5.  Segala pertanyaan mengenai ‘seat availability’ sila hubungi ke Ukhti Siti Hajar Mohd Yunos (Pelajar Pergigian Universiti Al Azhar) di talian  0139912162. Shukran atas segala sokongan dan doa semua. Semoga segala amalan kita diikhlas kan hanya kerana Allah swt.  
Salam.
uMMiMM, 019 6206167

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button