Lima Sebab Untuk Belajar Pergigian

Pergigian adalah ijazah yang menarik dan memuaskan, dengan kerjaya yang menguntungkan pada akhirnya, tetapi mengapa anda perlu belajar? Jom terokai lima sebab untuk mengetahui sama ada ia adalah pilihan yang tepat untuk anda atau pun tidak.

Di MedicMesir juga telah ramai melahirkan graduan dalam Ijazah Pergigian. Kini, ramai di antara mereka telah berkhidmat di sektor kerajaan mahupun swasta dan ada juga daripada mereka yang membuka klinik gigi sendiri.

1. Aplikasi Kemahiran Kepada Pesakit

Belajar Pergigian, anda boleh bekerja di mana-mana sahaja di dunia. Di mana sahaja anda berada, cara mulut orang bekerja akan sentiasa sama. Ketika proses pengajian mungkin agak memenatkan tetapi pada akhirnya anda boleh bekerja mengikut masa kerja dan anda boleh mencipta peluang untuk membuka klinik pergigian anda sendiri.

Seperti graduan pergigian MedicMesir, kini sedang mencipta nama dan berkhidmat untuk membantu pesakit-pesakit yang mempunyai masalah gigi.

2. Gaji Yang Memberangsangkan

Gaji purata untuk doktor gigi yang bekerja dalam julat NHS daripada hanya di bawah £40,000 hingga lebih £80,000 setahun. Jawatan bergaji lain wujud dalam angkatan tentera dan amalan korporat. Di hospital amanah NHS, doktor gigi dibayar mengikut skala yang ditentukan secara nasional. Gaji di peringkat perunding boleh mencecah lebih £100,000 setahun. Ia bukan semua tentang wang, tetapi ia adalah insentif yang menarik.

3. Banyak Pengalaman Praktikal

Credit Image: Pinterest

Ijazah pergigian membolehkan anda berlatih di pembedahan tempatan, dengan sekurang-kurangnya satu tahun (selalunya dua tahun) khusus untuk kerja amali. Tidak banyak disiplin lain yang menawarkan pendekatan hands-on sedemikian.

4. Bekerja Dengan Komuniti

Credit Image: Pinterest

Selain mengasah kemahiran pergigian dengan berlatih, kursus ini juga membolehkan anda mengasah kemahiran sosial anda. Dengan begitu banyak masa yang dihabiskan dalam komuniti setempat dan mengenali pesakit anda, kerja yang anda lakukan di universiti boleh menjadi antara yang paling bermanfaat dalam kerjaya anda.

5. Menjadi Graduan Yang Berkualiti

Pesan jadual subjek Pergigian kami mengikut lajur prospek siswazah, dan anda akan melihat bahawa pelajar menikmati jaminan untuk mendapat pekerjaan profesional dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Jadi, apa tunggu lagi? Anda berpeluang untuk cipta pengalaman yang sedia ada ini dengan belajar di Mesir. Boleh layari www.medicmesir.com untuk info yang lanjut atau hubungi Kaunselor MedicMesir di talian http://www.wasap.my/60197586167/MedicMesir2022 (Cik Nisa) untuk bimbingan dalam menyambung pelajaran dalam bidang perubatan, pergigian mahupun farmasi ke negara Mesir. Anda boleh mendaftar sekarang dan sertai Taklimat MM bersama Ummi MedicMesir untuk keterangan yang lebih terperinci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button