Sebab Utama Belajar Farmasi Di Mesir Bersama MedicMesir

Ijazah Yang Berprestij dan Diiktiraf

Universiti Alexandria, Mesir ialah tempat yang sangat baik untuk belajar farmasi, kerana kemudahannya yang cemerlang dan kursus ijazah berpangkat tinggi. Sebagai universiti yang terletak di bandar pelancongan Mesir, belajar di sini akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya subjek ini. Ijazah Farmasi ialah kursus lima tahun yang akan membolehkan anda memperoleh pengalaman bekerja bersama profesional penjagaan kesihatan masa depan yang lain, bercakap dengan pesakit tentang keadaan mereka dan menawarkan cadangan rawatan. Sepanjang kursus ijazah sarjana muda ini, anda akan belajar bagaimana kimia, farmakologi dan farmaseutik mempengaruhi amalan klinikal melalui penilaian kajian kes yang relevan dan berwawasan. Selain itu, kursus ini menerima penilaian keseluruhan kepuasan pelajar sebanyak 96% dalam Tinjauan Pelajar Kebangsaan 2019, dan merupakan kelayakan yang diiktiraf sepenuhnya oleh Majlis Farmaseutikal Am. Ini menunjukkan betapa berharganya ijazah ini, dan berapa banyak bekas pelajar MedicMesir telah menikmati pengalaman belajar farmasi di Mesir.

Credit Image: Album MedicMesir

Gaya Hidup Pelajar Metropolitan

Selain daripada semua ini, belajar di Mesir ialah pengalaman menarik yang boleh meluaskan fikiran anda. Mempelajari ijazah di sini, anda akan bertemu dengan semua jenis orang dari seluruh dunia terutamanya didedahkan dengan bertemu dengan pensyarah yang berbangsa Arab, dan memperoleh kemahiran hidup dengan mengasah kebolehpasaran anda.

Credit Image: Pinterest

Anda akan mendapat pendedahan yang lengkap dan tulen kepada kehidupan Mesir. Kampus terletak sejauh 15 minit perjalanan dari pusat bandar dengan pengangkutan awam – yang boleh menyediakan peluang rangkaian yang hebat untuk menyokong kerjaya anda. Universiti Alexandria, Mesir berbangga dengan menawarkan pembelajaran praktikal yang direka bentuk untuk menyediakan pelajarnya secara menyeluruh untuk kejayaan masa depan. Pengalaman yang boleh anda perolehi melalui banyak hari aktiviti antara yang merupakan perkara tambahan yang tidak ternilai kepada set kemahiran anda. Hal ini juga akan membantu anda apabila memohon pekerjaan dalam industri farmasi dan seterusnya.

Bagaimana Untuk Belajar Farmasi Di Mesir

Jika farmasi kelihatan seperti kerjaya untuk anda, dan anda ingin belajar di Mesir, Universiti Alexandria, MedicMesir bersedia untuk membantu. Sebagai pelajar antarabangsa, anda boleh memulakan perjalanan Tahun 1 anda ke Ijazah Farmasi di Universiti Alexandria. Kami menawarkan laluan ke ijazah ini dengan menggunakan keputusan SPM dengan syarat kemasukkan B dalam 8 subjek SPM. Biologi, Fizik, Kimia, Matematik Tambahan, Matematik, BM, BI dan Sejarah. Jika anda tidak menepati syarat minima, anda boleh memohon rayuan. Keputusan rayuan diperolehi dalam masa 1 minggu selepas permohonan dibuat.

Kami juga memberi khidmat menyediakan kelas bimbingan Bahasa Arab dan MedicMesir mempunyai ‘Academy Centre’ di setiap universiti sebagai pusat belajar bagi pelajar-pelajar MedicMesir, tidak kira pelajar dalam bidang farmasi mahupun perubatan dan pergigian.

Credit Image: Album MedicMesir

Kenali bidang subjek yang akan anda pelajari semasa ijazah yang anda inginkan, sambil membiasakan diri dengan kehidupan kampus dan sistem pendidikan di Mesir. Pelajar yang mendaftar ke Program Farmasi di Alexandria mesti faham bahawa kemahiran dalam Bahasa Arab penting memandangkan pelajar Malaysia tidak ramai di Fakulti Farmasi. Apabila tidak ramai, pensyarah banyak menyampaikan kuliah dalam bahasa Arab.

Untuk keterangan yang lebih lanjut, anda boleh sertai Taklimat MM yang diadakan setiap hari Sabtu, jam 10 hingga 12 tengahari yang disampaikan Ummi MedicMesir. Untuk mendapatkan khidmat nasihat dalam membuat pilihan universiti, anda boleh hubungi terus Kaunselor MedicMesir, Cik Nisa di talian http://www.wasap.my/60197586167/MedicMesir2022. Tunggu apa lagi, ayuh daftarkan diri anda segera di medicmesir.com dan sertai penerbangan ke bumi Mesir ambilan September.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button