MAKLUMAN MANSOURA UNIVERSITY MENGENAI YURAN DAN PEPERIKSAAN

[BERITA MESYUARAT EXCO PELAJAR BERSAMA PIHAK MANSOURA UNIVERSITY]

Posting oleh wakil Tahun 1 MedicMesir ; Ummi Fatihah Rusli 

Assalamualaikum w.b.t

Susulan daripada mesyuarat bulanan bersama pihak Universiti Mansurah.

1. Mahasiswa/mahasiswi dikehendaki menyelesaikan yuran pengajian sesi 2012/2013 selewat-lewatnya selepas cuti musim sejuk (9hb Februari 2013) . Sesiapa yang gagal berbuat demikian, TIDAK DIBENARKAN untuk menduduki sebarang bentuk peperiksaan.

2. Sistem kehadiran ke kuliah akan diperketatkan. Mahasiswa/mahasiswi TIDAK DIBENARKAN untuk menduduki sebarang peperiksaan sekiranya kehadiran ke kuliah KURANG daripada 70%. Hanya sebab-sebab kecemasan dan mendapat kelulusan pihak universiti sahaja yang akan dipertimbangkan.

3. Tiada sistem ‘ta’jil’ pada tahun ini. Sesiapa yang tidak hadir pada hari peperiksaan, TIDAK DIBENARKAN untuk mengambil peperiksaan tersebut.

4. Pihak universiti telah menyediakan seorang pegawai penyelia bahagian visa pelajar. Sesiapa yang ingin berurusan, boleh berjumpa dengan Madam Marlene di Idarah ‘Ammah, hubungi di talian 012-23134137.

5. Layari laman sesawang rasmi Universiti Mansurah,http://www.mans.edu.eg/en dan facebook International Students Unit untuk sebarang maklumat terkini.

Terima kasih. Harap maklum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button