PINJAMAN PELAJARAN MARA PROGRAM PERUBATAN DAN PERGIGIAN LUAR NEGARA 2012

Assalamualaikum wbth,
1. Semoga anak-anak diMesir berada didalam rahmat dan pemeliharaan Allah swt. Semoga rahmat kelapangan masa serta kesihatan yang baik yang dipinjamkan oleh Allah swt  dapat dimanfaat sebaiknya.

2. Alhamdulillah, seperti yang dimaklumkan didalam posting terdahulu  mengenai perkara diatas;
https://medicmesir.com/2012/03/02/permohonan-pinjaman-mara-bagi-sesi-2012/ 

3. Alhamdulillah, kini laman web MARA telah mengaktifkan link permohonan tersebut. 
SILA KLIK DISINI
Sila pastikan semua anak-anak MM yang belum mendapat tajaan memohon segera dan menyempurnakan segala dokumen secepatnya terus ke pihak MARA (Bukan ke MedicMesir).  Tolong jangan tunggu di saat akhir untuk menyerahkan dokumen ke pihak MARA

Mereka yang berhadapan masalah untuk mengisi secara ONLINE, perlu menghantar “borang secara offline’ terus ke MARA. Sila ambil maklum, semua permohonan ynag terdahulu yang dihantar ke MARA sudah dianggap luput dan perlu menghantar Borang Hardcopy ke MARA untuk tujuan rayuan.

4. Sila ambil maklum, melalui pertemuan Ummi bersama JPA dan MARA baru-baru ini, keputusan Tajaan Luar Negara JPA yang akan keluar bulan April akan diserahkan ke pihak MARA bagi mengelakkan duplikasi tajaan yang berjaya.  Harapan kita agar, ini akan memberi lebih ruang terutama bagi mereka yang memperolehi keputusan Jayyid dan kebawah untuk lulus permohonan MARA ini, sekiranya yang Mumtaz dan Jayyid Jiddan telah lulus tajaan JPA.

5. Ummi juga berdoa agar dipemudahkan segala urusan tajaan untuk semua anak-anak MM. Bagaimanapun, bagi mereka yang kurang cemerlang semasa Tahun 1, pastikan kecemerlangan dapat ditingkatkan semasa Tahun kedua. “Man Jadda Wa Jadda” …Allah Yusahhil. Ameen

Salam,
uMMi.MM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button