TAKLIMAT MEDICMESIR di ZON UTARA (2 & 3Mac) dan PANTAI TIMUR (8 & 9Mac)

Assalamualaikum wbth,

1. Semoga sentiasa didalam rahmat Allah swt. 
2. TerimaKasih atas sokongan semua dan minat anda terhadap MedicMesir.  TerimaKasih juga kepada seniors di Mesir dan ibubapa yang banyak membantu berkongsi maklumat dengan teman-teman mengenai MedicMesir.  Doakan MedicMesir mampu buat yang TERBAIK untuk semua.
3. Syukor Alhamdulillah, UmmiMedicMesir akan menemui anak2 lepasan SPM / Matrikulasi yang berminat untuk melanjutkan pengajian dibidang Perubatan, Pergigian dan Farmasi di Mesir pada September 2012.
3. Berikut adalah jadual Taklimat yang telah disusun ;-

 • a. Jumaat, 2Mac (10pagi) – Kolej MARA Kulim, KULIM
 • b. Sabtu, 3Mac (10 pagi) – Hotel Seri Malaysia, IPOH
 • c. Khamis, 8Mac (3 petang) – Dewan Teater, Perpustakaan Awam Negeri Trengganu, Kuala Trengganu
 • d. Jumaat,9Mac (9 pagi)- MRSM Pengkalan Chepa, KB
 • e. Sabtu,24Mac (10pagi) – Fak Perubatan, UPM (TAKLIMAT PERDANA)
 • f. Ahad, 25hb (10 pagi) – Pulau Pinang
 • g. Sabtu, 31Mac (10 pagi) – Fak Perubatan, UPM
 • h. Selasa, 3April(10pagi) – Sabah
 • i. Rabu, 4April(10 pagi) – Sarawak
 • j. Sabtu, 7 April (10 pagi) – Fak Perubatan, UPM
 • k. Sabtu, 14 April (10 pagi) – Fak Perubatan, UPM

4. Semua pemohon yang berminat untuk ke Mesir dinasihati untuk datang ke Taklimat ini dahulu.  Ini adalah kerana ianya akan memberi gambaran sebenar mengenai pengajian di Mesir.  Ini juga bagi memastikan mereka yang benar-benar layak dan minat yang akan memohon.

5. Untuk memastikan anda sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai taklimat ini, sila daftar kehadiran di LINK INI 
6. Taklimat adalah PERCUMA. Pemohon dinasihati datang bersama ibubapa. Sila bawa keputusan SPM (atau percubaan) dan slip Sijil Lahir. 
7. Buat masa ini, sementara menunggu tarikh taklimat , semua yang berminat dinasihati untuk MENGHANTAR BORANG PEMOHONAN PENDAFTARAN PENGAJIAN MESIR 2012 secara online. Ini bagi membolehkan MedicMesir mengeluarkan SURAT TAWARAN SEMENTARA.  Wang RM820 TIDAK perlu dibayar semasa memohon. Bayaran tersebut hanya diperlukan, bila pemohon betul-betul sudah membuat keputusan untuk ke Mesir.
8. Makluman mengenai Tabung Pinjaman MedicMesir (TPMM) akan mula dikeluarkan pada 15hb Mac 2012.  Mereka yang layak boleh memohon TPMM. Tarikh tutup TPMM adalah pada 1hb June 2012.  Keputusan akan diumumkan pada 15hb June 2012.
7. Sila warwarkan kepada rakan-rakan lain yang berminat.  Segala pertanyaan mengenai taklimat boleh lah berhubung di talian 019 6206167.
8. Semoga majlis taklimat ini akan mendatangkan manfaat kepada mereka yang berminat.  Doa kami juga agar dipermudahkan segala urusan pengajian anak-anak dimana jua mereka berada.

Salam,
UmmiMM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button