TAKLIMAT PINJAMAN MARA 2012 ~ KEPUTUSAN JPA 21hb SEPTEMBER ~ BORANG ADHOC MARA.

Assalamulaikum wbth,
1. Semoga kita terus dilimpahi keberkatan dan kerahmatan Allah swt.

2. Posting ini merujuk kepada posting terdahulu mengenai TAKLIMAT PINJAMAN MARA 2012
https://medicmesir.com/2012/07/31/permohonan-tajaan-pengajian-perubatan/

3. Sila ambil maklum, bahawa taklimat yang dicadangkan pada 31hb Ogos 2012 akan ditangguhkan kepada tarikh selepas 21hb September 2012.  Ini adalah kerana, keputusan pinjaman JPA akan diumumkan pada 21hb September 2012.  Memandangkan anak-anak telah berangkat pulang ke Mesir pada masa tersebut, maka, taklimat ini hanya melibatkan ibubapa pelajar.

4. Buat masa ini, semua pelajar dikehendaki untuk mengisi BORANG ADHOC MARA (yang berwarna Ungu). Borang boleh didapati melalui MARA atau MedicMesir.
Sila isi 2 salinan original, salinan pertama sila serahkan kepada pejabat MARA secara ‘POS BERDAFTAR’ dan salinan kedua, sila pos ke pejabat MedicMesir.  MedicMesir hanya mampu untuk ‘follow up’ bagi mereka yang menghantar salinan kedua ke MedicMesir. Sila tuliskan dibahagian kanan atas sampul ‘PERMOHONAN ADHOC MARA 2012’. Sila pastikan semua dokumen di ‘stapler’ dan bukan mengunakan klip kertas. MedicMesir telah mengepos semua borang ADHOC ke alamat masing-masing.  Sebarang penambahan atau jika anda masih tidak mendapat salinan, sila gunakan ruang ini untuk mendapatkan satu salinan. Sila hantar sebelum 21hb September 2012.  Ini adalah kerana MARA TIADA tarikh tutup dan akan diproses secara berperingkat sehingga PERUNTUKAN HABIS.   SILA LAKSANAKAN SEGERA dan ELAKKAN URUSAN INI TERTANGGUH.

5. MAAF atas segala kesulitan. Semoga segala urusan tajaan anak-anak dipermudahkan segalanya.

Salam,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Call Now Button